menu

ČITANJE U FOKUSU

Moćna gomilica gimnazijalki, predvođena profesoricom Zlatkom Grahovec Soldat, prihvatila je izazov i odlučila sudjelovati u projektu Čitanje u fokusu, nacionalnom projektu poticanja čitanja koji organizira Naklada Ljevak pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.
Uz još dvjestotinjak hrvatskih srednjoškolaca iz desetak srednjih škola naše se učenice bave čitanjem i proučavanjem nagrađivanih romana suvremene europske književnosti, i to onih romana koje su nagradili srednjoškolci pojedinih europskih zemalja.
Posebna vrijednost projekta susreti su s piscima, a prvi susret u ovom ciklusu projekta održan je s norveškom književnicom Ninom Lykke, autoricom romana Ne, ne i ne. Učenička pitanja za autoricu bila su vrlo zanimljiva, a osim o romanu razgovaralo se o suvremenom društvu i brojnim problemima.
Pred našim je učenicama sad pisanje kritičkih osvrta, kao i vrednovanje osvrta drugih učenica, što je, vjerujemo, jednako izazovno i zanimljivo. Neka nam ove vrijedne čitačice budu poticaj: čitajmo da ne ostanemo bez RIJEČI!