Dobro došli u Gimnaziju Josipa Slavenskog Čakovec!

Škola smo s istančanim osjećajem za učenike, njihove potrebe i mogućnosti. Preuzimajući zahtjevnu i odgovornu ulogu u obrazovanju pojedinca u razdoblju između osnovne škole i fakulteta, stečena znanja nastojimo učiniti održivim i primjenjivim u raznim životnim okolnostima. Učenike želimo poslati u svijet odraslih osiguravši im sva potrebna znanja i vještine kako bi se uspješno suočili s izazovima suvremenog društva i vremena.

Naši profesori nastoje neprekidno podizati kvalitetu poučavanja i učenja i podržati mlade ljude koji traže svoj put do uspjeha. Naši su nastavnici u svojem radu pristupačni, ustrajni i motivirani, a svoje svakodnevne zadatke obavljaju kreativno, predano, dinamično i iskreno.

Gimnazijalkama i gimnazijalcima želimo omogućiti razumijevanje cjelovitosti svijeta i interdisciplinarno povezivanje znanja iz različitih područja, potaknuti interes za učenje, razviti sposobnost kritičkog razmišljanja i prosuđivanja. Želimo ih istinski fascinirati, zainteresirati i motivirati da istražuju život i pojave oko sebe, pokazujući im gdje će i kako doći do znanja. Cilj nam je stvoriti mlade ljude koji teže permanentnom razvoju vlastitih mogućnosti i obrazovanja.

Svjesni smo važnosti osobnog rasta i suradnje kao pokretača napretka. Potičemo razvijanje osjećaja pripadnosti školi, odgovornosti prema sebi, drugim ljudima i široj okolini. Njegujemo vrijednosti poput slobode misli, znatiželje, marljivosti, intelektualne iskrenosti i stvaramo mogućnosti za individualni razvoj.

Naš je cilj biti u društvu najboljih. Da bismo to ostvarili, pratimo suvremene metodičke i didaktičke trendove, najnovije edukacije, ulažemo u najsuvremeniju opremu i nastavna pomagala kako bismo omogućili prožimanje života izvan zidova učionica i onoga unutar škole. U kombinaciji učenja, zabave, iskustva, inovativnosti, kreativnosti i optimizma, sigurni smo da najvećim dijelom taj cilj i ostvarujemo!

Škola smo koja otvara sva vrata, škola kojoj je stalo da učenik ostvari sve svoje potencijale i za to smo s velikim žarom spremni učiniti sve.

Sandra Breka-Ovčar, prof.